Från stjärnklart till snöyra

19:45. Tittar ut från balkongen. Stjärnklart! Det finns inget annat att göra än att äntligen packa ner kamera, stativ och springa ut till bilen och rulla iväg. Plockar upp Bob på vägen och vi åker ut till Frösön för att avnjuta en vacker stjärnhimmel – äntligen!

20:25. Det har mulnat, inga stjärnor i sikte och vi rullar in på gamla F4 vid flyget. Ser att landningsbanan är upptänd, drar igång FlightRadar24-appen men inga plan verkar vara på ingång. Skumt, upptänt ändå? Drar in på Swedavia och ser att ett plan ska lyfta men först 20:55. Rullar vidare till västra ändan av landningsbanan och precis när vi släckt ner bilen ser i något i södra ögonvrån. Tro på fan, inkommande plan som FlightRadar24 inte rapporterat om. En halv minut senare har jag packat upp kameran och riggat stativet.

Så fort NextJet flight 2N499 har susat förbi lågt ovanför våra huvuden och propellerljudet har givit en känsla direkt från de bästa flygscenerna i Band of Brothers så slocknar landningsljusen. Vi leker en stund med kamera, stativ, lång exponeringstid och ficklampa. Tillslut säger våra genomfrusna fingrar ifrån och vi rullar hemåt. Det är vitt. På mindre än en timme har det gått från stjärnklart till snöyra. Vi fångade inga stjärnor. Vi var stjärnor. -11°C. Det är vinter. Jag börjar nästan fundera på att vika mig och sälla mig till skaran som säger att vi har sett gräsmattan för sista gången i år.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.