Synålar och måndagsnoteringar

Jag har länge tänkt att jag ska gå till jobbet, på sin höjd av lathet cykla. Men allt har sin tid och ibland kan det vara läge att omvärdera. Måndagens första notis var att det är ett ohyggligt väglag för promenad-Drydianer när det har töat och frusit i omgångar. Hopplöst. Jag är väldigt nära att fixa p-plats på jobbet några veckor och stå mitt kast. Dåligt för bilen, bra för mig. Får se om latheten vinner över plånboken. Å andra sidan, tränar man tre-fyra-fem gånger per vecka så kanske man rent av gör rätt i att vila kroppen emellanåt?

Jag måste seriöst börja sluta snooza. Det håller inte att klicka bort alarmet på iPhonen och ha taskig sömn ibland en-två timmar per morgon. Hur frikkin svårt ska det vara att bara kliva upp och kasta i sig lite käk? Jag ska börja låtsas att varje uppstigning är inför en skiddag, då går det betydligt lättare. Så om ni ser mig i pjux och hjälm på jobbet framöver – sluta förvånas. Det är bara jag som löper linan ut.

Tredje notisen. Låna böcker om möjligheten finns. Idag har jag sluppit utlägg på runt 600 spänn på att komma över dem den vägen istället för att casha upp dollars för saker jag troligtvis bara läser under kursen.

Ett banalt träningspass beståendes av bollspark- & jagande, svettande och trötthet kan vända vilken Piss & Fnaskmåndag™ som helst. Från lågvattenmärke deluxe med extra allt till en rätt skön kväll i soffan med lite efterträningsmat. Lite guldkant på måndagen trots allt, det är bara att njuta och fjärde notisen ett faktum.

Måndagens sista notis, det näst bästa på hela dagen, kommer jag citera från en annan blogg vars inlägg daterat till i söndags kändes tämligen träffande på sina håll och kanter.

Näe, man kan nog inte älskas av alla. Jag säger som Fritiof Nilsson Piraten: “Skriver man om synålar så finns det alltid nån enögd jävel som känner sig träffad.”

Inse faktum, lär dig leva med det och utvecklas med det. Svårare än det låter emellanåt men värt ett försök.

Föregående inläggÅtta och en halv kilometer
Nästa inläggNu står den rätt ut
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.