Högar och getrygg i kulisserna

Det var när vi ringde fjällstationen vid Ottfjället på söndagens morgon som det gick upp för oss att den planerade toppturen med största sannolikhet skulle få ställas in.

– Jo, vi har -27°C här men solen skiner!

Det var egentligen inte så mycket att orda om, så vi slopade plan A och körde på B istället. Vi drog vidare mot, och förbi, Åre och landade tillslut i Duved, du vet. Personlig nyhet då jag mest bara susat förbi stället i jakten på Getryggar och Tväråklumpar att ha under fötterna.

Duved skulle visa sig bjuda på riktigt trevlig åkning. Lite folk och inga sönderåkta backar, sådant gillar jag starkt och det finns ju skäl till att åka hit flera gånger om nu Åres högzon, som idag, ändå är stängd. Att dessutom få susa ner med Getryggen, Tväråklumpar och Snasahögar i kulisserna åt sydvästlig riktning gör inte saken sämre. Mäktigt. När solen desstom går ner där borta blir det bara ännu bättre. Mäktigt deluxe.

Kontentan av dagen så. Blåsigt (20 m/s i byarna kring Duveds toppbackar, likadant på Åreskutan), strålande sol, runt tian på tempen och bra preparerade backar. Sånt shit gillar jag skarpt. Nästa helg finns det mer shit att gilla, för då har jag tre skiddagar till bokade en bit söderut. Det går bra nu.

Foto: D.Rydén: 2, 4, 5, 6, 7. M.Engström: 1, 3, 6, 9
Föregående inlägg37 år ung
Nästa inläggDet är något speciellt
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.