19 – matchdagen, matchen, titeln!

Efter att i lugn och ro ha inlett dagen med snooze (ja jag vet, men det var en söndag och dessutom i ett annat landsnummer), en Starbucks-kaffe på Arndale och en stilla promenad i Apple Store så begav jag mig ut mot Old Trafford för att möta upp Martin och Tobias, två herrar som också av en händelse nu befann sig i Manchester i samma syfte.

Efter att ha köat i strålande sol slash hällande regn ramlade vi tillslut in på The Bishop Blaize, en pub granne med Old Trafford och med galna supportrar som sjöng så det lät hela vägen till Merseyside. Jeeez. Tog en öl (tack Martin, jag hann aldrig bjuda tillbaka den men vi tar det vid tillfälle va?), inhalerade lite 19-stämning och vandrade tillslut vidare till entré E4 och min sittplats på NorthEast Stand.

Jag tänker inte säga så mycket om matchen mer än att det var frikkin fantastiskt att få ha varit med om detta stycke historia. 19:e titeln.Van der Sars avsked till hemmapubliken. Firandet. Kommentarer överflödiga. Jag blir fan rörd vid blotta tanken på vad jag var med om.

  • Värt att notera 1: hörnplatser har jag haft båda gångerna på Old Trafford nu och jag gillar dem. En skön helhetsvy över hela arenan.
  • Värt att notera 2: När Blackpool gjorde sina mål vände sig hemmapubliken mot de tillresta bortafansen och applåderade. Det var uppenbarligen fler än mig som hyste sympatier för bortalaget och önskade dem kvar i Premier League. Förbannelsen ville dock annorlunda, med tanke på att en fånig poäng krävdes hade jag kunnat ta ett oavgjort resultat med tanke på att titeln ändå redan var i hamn.
  • Värt att notera 3: Inte en jävla tomte sprang in på planen efter slutsignalen.
  • Värt att notera 4: Att gå från Old Trafford till centrum tog en halvtimme lite drygt, inga problem med andra ord.

Fest innan match Old Trafford - 19 Uppvärmning på Old Trafford Inför sista matchen Manchester United - Blackpool Manchester United - Blackpool Prisutdelning på Old Trafford Prisutdelning på Old Trafford Prisutdelning på Old Trafford Prisutdelning på Old Trafford Sir Alex tar ett ärevarv på Old Trafford Old Trafford - 19 Hela laget firar på innerplan.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.