19 – resan fram, tillbaka, upp och ner

Östersund, lördagen den 21 maj 2011 klockan 07:34. Mot Östersund central. Mot Arlanda. Mot London Heathrow. Mot Manchester, via Paddington och Euston med tåg. Ligatitel 19 ska avnjutas på Old Trafford. I handbagaget (det enda jag släpar på) har jag pass, resehandlingar, kort, kläder, kamera och iPhone-laddare. Jag köper på mig Illustrerad Vetenskaps WorldWar2-specialmagasin. Fullt tillräckligt för tre dagars bortavaro och att enbart släpa på en väska visar sig vara ett enastående beslut.

  • Värt att notera 1: Att ta X 2000 i förstaklass för en femtiolapp mer än boskapsvagnen är värt varenda öre. Frukost och kaffe ingår, plus wifi och tidningar. Bara detaljen kaffet gör ju femtiolappen som en bra investering. Jag förstår fortfarande inte, tittar folk ens på de här biljetterna när de bokar eller utgår de bara från att andraklass är billigare? De kan hur som helst fortsätta med det så kan jag fortsätta vräka mig i lugnets fina vagn.
  • Värt att notera 2: Fönsterplats på flyget. Alla dagar i veckan. Året runt.
  • Värt att notera 3: Att ta den ”krångliga vägen” via London var värt allt (icke)besvär. Alltid kul att se nya saker och att traincrossa England var ju en liten fånig upplevelse jag uppskattade. BritRail-passet var värt varenda öre.
  • Värt att notera 4: Att bo centralt på ett bra hotell ska inte underskattas. Att få tolfte våningen är en bonus.
  • Värt att notera 5: Även den här resan blev det nästan uteslutande italienska restauranger i Manchester. Det bästa av det bästa – engelsk fotboll och italiensk mat.
  • Värt att notera på hemvägen 1: Att sova på en bänk i SkyCity på Arlanda är något jag skulle kunna göra igen, men inte om jag inte måste. Jag har haft skönare nätter.
  • Värt att notera på hemvägen 2: 153 spänn för tågbiljetten från Arlanda C till Östersund gjorde SkyCity-bänken lite lite bekvämare trots allt.
  • Värt att notera på hemvägen 3: InterCity i boskapskupén utan strömuttag var som att skickas tillbaka till 1993.
  • Värt att notera på hemvägen 4: 153 spänn. Kom igen, det var nästan värt det, trots att iPhonen dog vid Minnesgärde. Det vill säga, 600 meter från Östersund central…

Jag återkommer med en sammanfattning av resan och hur jag tänkte, vad allt kostade och hela tjottablängen. Please hold.

Frukost på SJ
Läsa magasin på tåget
England från ovan
Tågstation i London
Matchbiljett
Dryden
Manchester Piccadilly
Hotellsäng
Spårvagn i Manchester
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.