I det papperslösa samhället

När jag jobbade som chaufför på NÄL (sjukhuset i Trollhättan) och dess Post & Bud-avdelning för tio-elva år sedan gick det heta snacket om “det papperslösa samhället”. Det blev just då naturligtvis inget mer än snack, det var hejdlöst mycket meningslöst papperskickande hit och dit. Men hoppet fanns ju men jag undrar fortfarande om det verkligen är något som vi kommer att få uppleva. Även idag skickas det ju kopiösa mängder papper fram och tillbaka och vissa människor har en helt vanvettig inställning till skrivare, papper och onödiga utskrifter. Jösses, I tell you.

Idag fick jag bekänna på det igen och återigen (!) är det Länsförsäkringar som står för det helt fantastiskt meningslösa utskicket. Se bilderna nedan, det var allt som ramlade in. Ett dubbelsidigt ark om att jag eventuellt kanske får en bonus och att det finns mer info på deras webb. För zlatan, ni har min e-postadress och jag använder er internetbank – maila mig eller posta det där istället. Å andra sidan är jag inte förvånad när de också skickar ut kortavgifter med post där det kan stå…

Mastercard, årsavgift: 295:-
Mastercard-rabatt på årsavgift: -295:-
Följande kommer att dras från kontot: 0:-

Jag ställer mig stillsamt frågan: VARFÖR?

FramsidanBaksidan

Föregående inläggNär man inte får eller kan
Nästa inläggFörsta veckan med iOS5
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.