När man inte får eller kan

Eftersom vissa klåpare till människor uppenbarligen verkar ha svårt att skilja på vad som är sin egendom och någon annans egendom så blev det inköp av ny cykel i veckan. Efter att ha spanat utbud, fått galna rekommendationer (”köp den här för 20000:-, det är nästan ett måste om du cyklar terräng i snitt en gång i veckan”) och inte spräckt budgettaket helt så landade jag på Egons i Östersund och en Fuji-hoj som jag borde klara mig med alldeles utmärkt.

Så, i väntan på att mitt knä ska bli bra så tänkte jag att cykling kunde vara rätt bra (jag vet, det låter idiotiskt men eftersom jag cyklat med konstigt knä utan problem förut så trodde jag på idén). Men med min ”stukade menisk” så var cykling inte helt optimalt och efter att ha gjort ett halvakrobatiskt avhopp vid cykelparkeringen på jobbet så lyckades jag ju vrida knät så det smärtade till ordentligt. Fail. Big no no. Och så ställer vi in även cyklingen tills jag vet bättre och är friskare. Återstår att cykeln står kvar då, men med dubbla lås och i cykelförråd vore det väl själva satan om jag inte fick ha den i fred.

Just nu siktar jag faktiskt på att bli frisk till semestern (fotbollen är körd, det får bli höstsäsong), som infaller om knappt två veckor. Ambitionen är att ha cykeln med mig på roadtripen och ta mig runt på två hjul söderöver istället för fyra. Bra för hälsan och bra för plånboken när soppan kostar nästan fjorton spänn.

På tal om träning. Läste gamla inlägg på webForum förut om mina Göteborgsvarv-bravader. Jag har ju lovat mig själv att göra ett seriöst försök på 2012 och det står absolut fast efter den läsningen. Att komma under 1:45:00 är fortfarande ett ouppnått mål som jag satte inför första varvet 1999. Det positiva med att ännu inte ha spräckt gränsen är ju att jag har något inom seriöst räckhåll att fortfarande sikta på. Att dessutom få utplåna mitt personbästa från 2006 (1:48:32) skulle göra segern dubbel. Men då är det hela knän och nya dojjor som gäller. Och som vanligt är ju tränings/spelsuget aldrig så stort om när man faktiskt inte kan eller får träna eller spela.

Fuji-ojjen

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.