Skippa egna etiketter vid Google-synkning

Fram tills paddan införskaffades förra veckan har jag haft en halvdålig lösning med Google-synkningen. Jag har försökt att ge mig på en fullt molnbaserad lösning men aldrig fått till det riktigt bra. Det har stannat på att kontakterna har havererat allt, resten (kalender och mail) har fungerat klanderfritt. Jag har dessutom inte haft orken att ta det vidare. Ikväll tog jag mig dock i kragen och gick till botten med problemet. Det slutade med ett stycke terapiarbete.

Jag har alltså tidigare gått bet på att flytta alla kontakter till enbart mitt Google-konto, för att sedan köra det i luften till mina prylar. Problemet har legat i att viss informationen har försvunnit på vägen, aldrig landat i iPhonen men funnits kvar när jag kollat i Gmail. Men varför? En snabb googling ikväll gav svaret – etiketter! Fånigt, ack så fånigt.

Jag tycker det har varit skitsmidigt att sätta egna labels (etiketter) på telefonnummer, e-postadresser och annat kul. Märka upp att det där numret är Gregers iPhone, att mailadressen är “skräpmail” och så vidare. Det är slut med det nu av den enkla anledningen att dessa labels helt enkelt stannar kvar med sin information hos Google-kontot och aldrig synkas ut. Med andra ord ska man, om man vill ha fullt synk, ändra dessa till standardetiketterna “Hem”, “Mobil”, “Arbete” och så vidare. Några sekunder efter ändringen är det ute både på iPad och iPhone. Och vips har jag allt i molnet. Precis som jag vill ha det. Gör jag ändringen i iPhonen slår det igenom överallt. Precis som jag vill ha det.

Kort och gott – använd standardetiketterna. Det lönar sig. Själv ändrade jag femtiotal nummer igår ikväll. Terapiarbete om något…

Läs mer här:

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.