De små kapitalistiska nöjena

Ibland händer det bara. Fynden ramlar ner i knät och jag sitter nöjd efteråt och summerar investeringarna. Som igår lördag. Efter tips från Calle så landade jag på Snäjk, vildmarksbutik i Vänersborg av alla ställen som jag dessutom aldrig hört talas om tidigare, i jakten på de där berömda friluftsbrallorna jag jagat ett tag nu. Tja, hur svårt kan det vara egentligen? Inte alls visade det sig när jag lämnade stället med ett par Pinewood Himalaya-brallor, för 749 spänn och ett bälte för hundringen. Det är så enkelt ibland, när saker bara ramlar på plats. När jag sedan dessutom spontanshoppar en Craft Shift Polo på Intersport för knappt trehundringen så är ju höst/vinter-klädseln i det närmaste komplett med nyinköp, plus nya kängorna jag la vantarna på för några veckor sedan. Och på tal om vantar, ett par nya sådana för träningen blev det också. Lysande.

För att runda av på det mest exellenta sättet så snubblar jag in på Kjelle & Co. och lyfter blicken till ett iPad-fodral. Kändes stabilt och av bra kvalitet. För 39:90! Jag frågade butikspersonalen två gånger om det verkligen var fyrtio spänn som gällde. När de andra gången svarar “Yepp, sjukt va?” på frågan halar jag upp lite cash och inser att jag gjort ett kap. Liknande case brukar gå lös på i alla fall två-tre-fyra hundra spänn. Har du en padda utan bra fodral – köp!

Så, de där smål glädjeämnena ur en rent kapitalistisk synvinkel. Bra skit helt enkelt. Idag återvänder jag Östersund och hösten med förhoppningar och ambitioner om att få dra på i alla fall någon skön vandringstur innan vintern biter tag i Jämtland. Ge mig bara, ge mig.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.