Högt och lågt i Stockholms skärgård

Det var en sådan där fantastisk morgon och Stockholm visade sig helt enkelt från sin allra bästa september-sida. Lördag, klarblå himmel, runt tian på termometern. Som upplagt för en grym upplevelse ute i skärgår’n där det skulle åkas ribbåt och helikopter, ett val jag sedan länge bestämt mig för hos Liveit.se. Premiär för båda faktiskt och 2011 verkar vara året då jag går hårt på att testa nya saker. Eftersom jag aldrig brutit benet i fjällen har helikopterturerna uteblivit och ribbåt… tja, nej, det har jag inte heller åkt. Sedan ska det ju tilläggas att Stockholm är en förbaskat vacker stad. Det har jag tyckt länge. Väldigt länge. Det tänker jag fortsätta tycka.

Utgångspunkt hos Öppet HavKastellholmen mitt i stan, riktning utåt. Jag började i båten och klev på helikoptern vid Vaxholm. Äntligen fick jag dessutom nytta av att vara kortväxt och att inte bära på massa extra kilon. Kortast och lättast längst fram, tack tack till första parkett. Hur som helst, den här turen fick mig att inse att livet i luften är så nice som jag går och tror hela dagarna. Jag måste göra något åt det där. Och just helikoptern gav ju samma sköna närvarokänsla som (motor)seglarflygturerna med Mac gjort, som inte en ”vanlig” flygtur Östersund till Arlanda gör. Som sagt, jag måste göra något åt det där…

Så, det bästa av det mesta här då. iPhonen fick agera både kamera och GPS-tracker eftersom jag hade det dåliga omdömet att glömma min Garmin hemma. Riktigt bra dag. Riktigt bra!

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.