Få hemmadelning i iTunes att fungera

Jag köpte en ny router för ett tag sedan och har väl inte egentligen gått in stenhårt för att få det att fungera med musikdelningen hemma i nätverket och iTunes Hemmadelning. Det var dock när jag började bråka med wifi-synkningen i iOS5-betan jag körde som det gick upp för mig att något var snett och det förstärktes ikväll när jag skulle få just hemmadelningen att fungera. Så fort jag försökte aktivera Hemmadelning i iTunes så försvann valet i vänstermenyn i programmet så fort jag tryckte ”Klart”. Google är min vän, så jag kastade mig ut i djungeln av forumtrådar som berörde problemet. Slutligen hittade jag lösningen och den ser ut som följer (notera att det här kan skilja sig från router till router, eller i alla fall märke till märke – det här gäller min Linksys E2000):

  • Logga in i routerns administrationsgränssnitt, via webbläsaren (192.168… och så vidare).
  • Gå till fliken Säkerhet.
  • Aktivera (det vill säga – kryssa) valet ”Filtrera multicast-sändningar”.
  • Gå till fliken Konfiguration och välj ”Starta” längst ner vid ”Starta om”.
  • Vänta någon minut, sedan borde hemmadelningen rulla i iTunes (om du aktiverat det vill säga, vilket du gör under menyn Avancerat – Slå på hemmadelning).

Av bara farten löste det här såklart även wifi-synkningen till mina iPrylar (iPhone 3GS och iPad 2) som jag inte fått att rulla tidigare. Lycka över fungerande prylar är också lycka. Och nu har jag mina 15000 låtar i NAS:en direkt ner i iPaden och iPhonen. Det här är ju vare sig rocket science eller någon nyhet, men nu har jag ändå Spotify Premium och då har lokalt delad musik lackat lite i behov. Men, nu rullar även det. Tack för det.

Hemmadelning

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.