Inverterat halvårsfirande

När det i slutet på juni är +8 grader varmt (kallt) tar vi på oss tjocka jackor, mössor och nästan vantar och står ute vid grillen med nubben i högsta hugg. När det i slutet på december är +8 grader (varmt) tar vi av oss mössor, tjocka jackor och ställer oss i t-shirt. Inverterat halvårsfirande. Den gångna julhelgen har haft väder som mest liknat midsommar på hemmaplan.

För egen del var det redan bestämt. 2012 blev det två midsomrar. Det är nästan så man blivit bortskämd efter de senaste vintrarna även söderut. Så även om det här var en mer klassisk grön jul så saknade jag verkligen snön, framför allt när jag lämnade den i onsdags. Ett vintrigt, snörikt, stjärnklart och kallt Östersund vid halvåtta på kvällen. Ett disigt, grått, plusgradig Göteborg tre timmar senare och ett lika grått 2stad under juldagarna. Nåväl. Man kan inte få allt sägs det. Nej, det är nog sant men man kan ju i alla fall sikta på det. Så, kompensationen blir vit nyår. Och med vit menar jag snö.

Hur som helst, väldigt bra juldagar så här långt så jag ångrar ingenting. Det var värt snöfriheten. Alla dagar.

Från det ena...

...till det andra

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.