Det har ramlat ner sådant där vitt igen

Nej, det är inte något Boeing från Colombia som exploderat över Östersund, det är det där vita som ramlar ner varje år som kallas för snö. Ni vet. Efter tio år i Östersund har jag hemma-hemma skrutit över hur fantastiskt snyggt det sköts, att det alltid är välplogat och dessutom snyggt plogat då snön körs bort och framkomligheten ökar. Som det inte är i Vänersborg eller Trollhättan där de (de åren de faktiskt får någon snö) samlar upp det i högar lite här och var, så man som trafikant själv får bestämma sig för hur man ska kryssa runt dem. Förra året vände dock den trenden, för att inte tala om i år. Jag har inte sett det så bedrövligt illa som det är just nu, med vassa ispikar i korsningarna, spåriga vägar, upp-plogade flera meter höga snöhögar och på sina håll obefintlig sikt.

Att då se och höra kommunens ordförande i miljö- och samhällsnämnden med orden…

Gatorna är så fina efter att de röjt bort all snö

…känns som ett hån modell större mot oss som försöker ta oss fram i stan, antingen på cykel eller med bil. Eller va tusan, gångtrafikanter också för den delen. Ja, gatorna är jättefina när de röjt bort all snö. Om de nu gjorde det. Har hon åkt med bilen på Rådhusgatan, Stuguvägen eller Genvägen/Krondikesvägen som är några av de större och mest trafikerade gatorna i stan? Har hon försökt att cykla och dela trånga vägar med antingen bil- eller gångtrafikanter (beroende på var man väljer att utsätta sig själv och andra för livsfara)? Har hon försökt att gå och riskera att få trängas med bilister och cyklister på samma smala ytor som alla omges av höga snövallar?

Det känns inte så.

Dessutom släcker klåparna ner gatlyset i stan.

Logiken vet inga gränser. Och Östersundarna själva då? Jodå, de gnäller. Och gnäller. Och gnäller. Men lär sig ingenting eftersom de val efter val fortsätter rösta fram samma gamla gråsossar som ska driva stan.

Föregående inläggGodmorgon från gräddhyllan
Nästa inläggUpp, igång och ner
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.