Norrsken och isknäck under sulorna

Det där med att stå ute på Storsjöns is, blott 30-40 meter från land och samtidigt som man vet att isen är tillräckligt många decimeter tjock för att klara skoteråkning höra hur vattnet under slår så det knackar och knäcker under fötterna. Nja, den känslan var inte kvällens höjdare, även om det var ett mäktigt naturfenomen att höra runt omkring hur det knackade och knäckte. Mäktigt. Skrämmande mäktigt.

Det är också mäktigt att kliva ut på en stor öppen mörklagd yta och blicka upp mot himlen och upptäcka norrskenet. Ett litet men ändå norrsken blev det igår kväll. Det värmer gott där man står i -16°C och huttrar medan kameran tuggar i sig exponeringssekunderna. Lätt värt allt besvär.

Norrsken!

Östersund & Frösön by night

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.