En svart men väldigt ljus dag för fotbollen

Idag var möjligheternas dag. För väldigt många. För United att haka på Shitty i toppen. För Liverpool och framförallt Suarez att visa sig stora och att visa viljan att gå vidare efter rasistanklagelserna. Vad som hände? Huvudpersonen själv betedde sig som det rövhål, praktarsle och det hjärnlösa menlösa kräk han utgett sig för att vara under hösten. Hans kollegor var inte sämre och tog honom i försvar. Tragiskt. Beklämmande. Idiotiskt. Och den lilla respekt som fanns kvar för Pool som klubb försvann i princip helt för mig idag.

“I think you’re bang out of order to blame Luis Suarez for anything that happened here today.” – Kenny Dalglish

“I never knew Suarez refused to shake Evra’s hand, I wasn’t there, I never saw it. It’s contrary to what I’ve been told.” – Kenny Dalglish

Han missade det som resten av världen såg. När Suarez hade sin stora chans att vara just stor. Som han inte tog. Att sedan hela Liverpool-patrasket står bakom sin spelare gör det bara än mer tragiskt. Vissa går så långt att de lägger felet på cermonin i sig. Felet är Suarez själv. Patetisk är han. Efter det var matchen Uniteds. 2-1 och det var en gudomligt skön känsla när slutsignalen ljöd. Av Evras segerrus att döma tyckte även han det.

“Suarez is a disgrace to Liverpool Football Club, he should not be allowed to play for Liverpool again. He could have caused a riot.” – Sir Alex Ferguson

“This has left a sour taste. Liverpool have had numerous opportunities to draw a line under this. Today was an opportunity to do it and they blew it. It’s a real shame. I don’t accept Kenny Dalglish saying he does not want to talk about it. What does that mean? Does he agree with it?” – Garth Crooks

Som sagt. Det var längesedan en seger kändes så skön som idag.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.