Den 31 januari 2012 började Posten att sortera sina paket i Östersund istället för det ökända och paketberyktade Norrlands Bermuda, i folkmun även kallat Ånge. Tidigare har det ju varit så att paketen anlänt Ånge en tidig morgon, men nästa aktivitet i försändelsens historik blir när SMS-avin går ut på eftermiddagen – dagen därpå. Men nu är det ändring på det. Eller? Jodå. Enligt Hans Bergander, distributionschef på Posten i Jämtlands län så…

– Vi blir närmare kund, och det blir snabbare leverans. Det som lämnas in på morgonen kan i vissa fall lämnas ut redan på samma dags eftermiddag.

Så. Hur står det då till i verkligheten? Jag beställde ett paket från Cyberphoto i Umeå, en onsdag vid 09:30-tiden. En timme senare fick Posten information om försändelsen och så var vi igång. Det här kunde ju bara inte gå fel.

  • 2012-02-15 10:19 Posten Elektronisk förhandsinformation mottagen
  • 2012-02-15 17:34 Umeå Sorterad
  • 2012-02-16 05:30 Östersund Sorterad

So far, so good. Enligt konstens alla regler så borde nu Posten kunna mäkta med att frakta mitt paket från sorteringen i Odenskog till Coop Forum på Lillänge samma dag, som Hans faktiskt nästan lovar i sitt citat ovan. Vi pratar en sträcka om cirka 300 meter fågelvägen. Men sedan blir det tyst. Tyst. Tyst. Och tyst. Och appen i iPhonen säger lika lite. Så tyst. Så tyst. Torsdagen försvinner och vi landar på fredagen den 17 februari. 28 timmar och 56 minuter efter senaste händelsen ramlar SMS:et in, som säger att paketet finns att hämta. I en snitthastighet om 0.0103km/h har Posten nu tagit mitt paket från sin sorteringscentral till Coop på Lillänge.

Och det är då jag är väldigt glad över att mitt utlämningsställe faktiskt flyttades från ICA Blå Center, ett stenkast från min bostad till just Coop. Annars hade paketet, i samma rasande hastighet, anlänt nästa torsdag strax innan lunch. Det verkar vara så Posten ser på det här med att göra det man är tillför. Leverera paket. Snabbt och enkelt. Eller inget av det. Hashtag fail.

Posten...

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här