Bakom den där tiden finns jobbet

Svårt att greppa att det numera skiljer över en halvtimma mellan mina tider i respektive ände.

skrev jag igår om skillnaden mellan bästa och sämsta Göteborgsvarvet-tid. Vi närmare eftertanke så är det fortfarande lite svårt men å andra sidan är det också svårt att greppa vilken mängd träning som faktiskt ligger bakom den halvtimman.

Jag har vaga minnen av träningsupplägget 2002, eftersom det knappt fanns något. Jag var nyinflyttad i Östersund och hade ingen jättemotivation att hitta ut med löparskorna. Jag sprang dessutom hemskt fel första gången jag var ute och fick promenera hem fem-sex kilometer. Vansinnigt tråkigt och fantastiskt suboptimalt. Sista passet jag gjorde var ett intervallpass en vecka innan, där jag sprang 200 meter och vilade någon minut och upprepade detta kanske tio gånger. Sedan var jag klar. Inte så konstigt att klockan stannade på drygt 2:16 timmar den gången.

Desto bättre i år då jag faktiskt tänkt in löppass som jag varvat med en hård och skön försäsong med fotbollen. I mina förhandsteorier skulle det bli svårt att kombinera bra träning av båda sorter (vilket varit ett av skälen till varför jag inte sprungit sedan 2006) men förhållandevis bra disciplin på den punkten hjälpte faktiskt riktigt bra. I slutet av mars damp dock oviljan och omotivationen upp, kanske lika bra att den gjorde det just då och inte alldeles för tätt inpå varvet i sig. Ingen träning var rolig och det blev liksom aldrig maj och på allvar, otålig som jag är ibland. Förrän mitten på april. Lite sådär lätt i grevens tid. Och så var jag igång igen och körde de sista passen innan skarpt läge.

Det fungerade. Väldigt bra dessutom. Och plötsligt känns det inte lika konstigt att det skiljer en halvtimme mellan 2002 och 2012. Det skiljer nämligen väldigt mycket energi bakom kulisserna också. Av någon anledning är jag också beredd att ge mig på en likadan försäsong igen 2013. Trots bitande nordan. Trots minusgrader. Trots snö under skorna och halsduk till näsan. Men det får bli då, jag njuter lite till av att ha sopat banan med 1999-målet.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.