Jag gjorde mitt första varv sedan 2006 och det var ju en hel del nyheter där för mig, inte bara att antalet löpare nästan fördubblats utan också en justerad bandragning (främst Hisingen) och andra småsaker.

Lite reflektioner sedan jag sprang sist då.

Plus.

  • Organisationen. Från start till mål. Från uppvärmning till medaljhämtning. Från funktionärer till musik och information. De kan sina saker!
  • Publiken! Längs med hela banan, verkligen hela banan, även på eftermiddagen när de sista startgrupperna släpade sig förbi. Då är det bara att bjuda tillbaka och applådera musikerna och ge kidsen high-five längs banan!
  • Vädret! Lagom till startgrupp 22 startade i alla fall, 16:01. Då sprack himlen upp och sen var det klarblå himmel resten av dagen!
  • Vätskekontrollerna på högersida, omkörning på vänster. Ibland vill man inte ta vätska och i år var det bara att susa förbi. Fungerade bra!

Minus.

  • Vätsketemperaturen. Återigen alldeles för kallt vatten i stationerna, det var bara att hålla det i munnen en minut innan det fick åka ner. Magen klarade sig fint, men hellre fesljummet vatten än det här.
  • Att som publik korsa ett lämmeltåg av löpare när det är som tjockast är ingen dåig idé, det är en usel idé! Går väl dock göra väldigt lite åt just det. Idioter finns det gott om.
  • Flaskhalsarna. Vissa av dem är svåra att åtgärda. Gångvägarna upp på Älvsborgsbron, trånga passager på Hisingen och sista biten gångväg längs Dag Hammarsköld-leden (sista 2km) exempelvis. Men även Avenyn var väldigt trångsprungen och då blir det också svårt att “följa regeln” om att hålla sig till höger om man inte har för avsikt att springa om folk.

Värt att notera till nästa år:

  • < 1:44:59 – check! Under 100 minuter nästa år? Låter som ett rimligt mål.
  • Äh, jag håller nog jägarknepen för mig själv tror jag…

Det var alltså Göteborgsvarvet 2012 för min del. Jag är redan sugen på att springa nästa år men ska nog sätta upp ett löpmål redan för i höst, för att hålla igång. Trots att jag spelar fotboll. Men det kommer ett säsongsupphåll där i sommar och då känns DN Halvmara i Stockholm i september rimligt nu när Tjurruset är fullbokat. Så, tack för Varvet i år. Det var en fantastiskt bra upplevelse. Nästa år är jag på’t igen.

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här