TV-tablån för fotbolls-EM

Uppdatering, 24 maj 2016: nu finns det en tablå även för fotbolls-EM 2016!

Eftersom jag verkligen gillade, och hyllade, Google-kalendern som SVT släppte till VM i Sydafrika 2010 så väntade jag på en liknande även till fotbolls-EM i Polen och Ukraina som sparkar igång om drygt en vecka (helt sjukt bara det, att EM snart äntligen drar igång!). Jag frågade både SVT och TV4 på Twitter utan framgång och tillslut orkade jag inte vänta mer. Jag gjorde helt enkelt jobbet själv utifrån de tider som i skrivande stund finns tillgängliga på respektives kanals webb. Så, här är den. Kalendern med de för dagen aktuella TV-tiderna, från SVT:s Inför-EM-program den 7 juni till finalen på TV4 den 1 juli. Följ bara instruktionerna nedan och ställ frågor i kommentarsfältet om ni har några.

Under resans gång kommer det justeras en del programtider och kanaler (kvartsfinalerna är exempelvis inte spikade än) och jag uppdaterar så fort jag får möjlighet. Se dock inte kalendern som någon resultatservice, men jag hoppas ni har överseende med det…

Hur lägger jag in kalendern?
För att kunna ta del av kalendern så kan man göra något av följande:

 • Vill man prenumerera på kalendern och har ett Google-konto så är det väldigt enkelt. Gå till den här kalendersidan så ser du hela kalendern (är den tom – klicka fram juni…). Längst ner till höger har du en +GoogleKalender-ikon. Klicka på den och du har kalendern på ditt Google-konto!
 • Vill man ha en ics-fil för att dra in i en kalenderapplikation (iCal, Outlook) så kan man ladda hem filen här.

Få kalendern till iOS-enheter
Har man sitt Google-konto installerat på sin iOS-enhet så går det givetvis att få EM-kalendern även dit. Det krävs några steg till för att få till det men det är en ganska enkel procedur. Viktigt är att du kör ditt Google-konto som Exchange. Gör du inte det så har Google själva en utmärkt guide för hur du går till väga.

När du ställt in kontot som Exchange måste du aktivera kalendern för varje enhet. Starta Safari i iOS-enheten, surfa till http://m.google.com/sync och logga in med dina vanliga Google-uppgifter. När du är inloggad ser du en lista med dina Google Sync-konfigurerade enheter. Välj någon av enheterna och välj sedan kalendern med EM-tider. Upprepa detta för varje iOS-enhet som du vill ha kalendern på. När detta är klart finns kalendern valbar i iOS-enhetens kalenderinställningar.

Nu hoppas vi på ett rubbat bra EM! Heja Sverige!

EM-tiderna i iPhone

Föregående inläggVecka 21 som gått
Nästa inläggDet där med nya mål
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

12 KOMMENTARER

 1. Underbart, hittade denna en kvart efter att du la upp den. Mitt i prick, precis vad jag letade efter.
  Sprider länken… Du kommer få många klickar på siten inom några dagar 🙂
  @MBzaun

 2. Hamnade här när jag sökte på ”google kalender Fotbolls-EM” och hittade just vad jag letade efter! Grymt, tusen tack!

 3. Brillant!

  Även om jag vet att är lite jobb: ”Kommer du att ha ork att lägga in resultat och eventuellt matchfakta efter spelade matcher?”

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.