Första gången på andra sidan

Okej, det kan vara värt att notera att jag bara… eller okej, “bara”, bott i Östersund i drygt tio år. Det kanske kan förklara en del varför jag inte varit över norska gränsen här uppe (jag räknar knappt 2005 när jag passerade Sandvika på väg runt Kallsjön). Förrän i fredags. Och egentligen borde jag ju, med facit i hand, skämmas. Då passerade jag gränsen och fortsatte sedan resan genom vacker natur från Sandvika och hela vägen ut till Verdal för lite St. Olavsloppet-löpning för Lag Jämtkraft, före detta arbetsgivaren. Där påbörjade jag mina två fredagsetapper och kom tillslut, via Mule, i mål i Levanger och hela dagens sista etapp. Helt klart rätt skön känsla att springa in på upploppet i princip helt själv. För oss som tydligen inte fick så mycket uppmärksamhet som barn…

Vidderna fortsatte att bjuda på vackra saker även dag två, när Levanger-Trondheim avverkades och där jag själv stod för en riktigt riktigt vacker sträcka från Framnes till Stjørdal. Det är lätt att bli peppad när man ser gröna ängar i förgrunden och snöbelagda fjäll i bakgrunden. Att jag inte besökt norska sidan här uppe förut framstår mer och mer som ett smärre mysterium. Nu måste nog stället få nytt celebert dryden.se-besök inom kort.

Men. Så klart. Löpningen ska ju inte glömmas heller och efter att ha gjort ynka nio kilometers renodlad löpning plus några fotbollspass och ett par matcher så hade jag inga jättekrav på mig själv. Eller så hade jag det, för jag satte 55 minuter som mål på 11,7km och 43 minuter som mål på andra dagens 9,1km. Resultatet kan jag bara vara nöjd med med 54:45 dag ett och 42:12 dag två. Snittider på 4:40-4:44 är helt klart mer än vad jag begärde men så gick tävlingshelvetesnerven igång också och då maxar i alla fall jag lite extra.

Väl värt all möda. Och belöningen lät inte vänta på sig. Pizzabuffén på Egons i Trondheim satt som en smäck innan vi tillslut lämnade 25 graders norsk värme och tog vägen över ett regnigt och tolvgradigt fjäll. Jävla tur att Östersund bjöd på behagliga 20 grader, annars hade jag nästan övervägt att ta bilen tillbaka redan samma kväll…

För fler bilder, besök op.se och st-olavsloppet.com
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.