Roadtrip till Rauland & hjältarna i telemarken

I jobbsökarsyfte packade jag, min bror och mor ihop oss i bilen och stack på dagstur till Norge. För andra gången på kort tid fick norrbaggarna Drydianskt besök när jag ärade dem med min aura. Den här gången var det dock inte Trøndelag utan Telemark som var målet och den lilla lilla skidhålan Rauland. Långt ut i ingenstans men ändå bara i utkanten av Hardangervidda. Dessutom hade vi ingen spikad färdplan. Vi tog istället vägarna lite som vi kände för. Helt rätta val gjorde vi dessutom, visade det sig.

Rauland är en liten håla med ett antal skidcenter runt dig. Otroligt vacker natur med milsvida fjällvyer. Med tanke på det aningens dunkla väder som rådde igår så såg vi nog bara en hundradel av vad som är möjligt.

Det borde således finnas oändliga möjligheter till turer både till fots och med skidor bara man väl bestämmer sig för att sätta en stund av sitt liv där, exempelvis Gaustatoppen med sina 1883 meter över havet (som såg sådär magiskt inbjudande ut). Dessutom finns det ett antal krigsminnen i krokarna också, bland annat Vemorks vattenkraftverk, som är berömt för Tungvannsaksjonen under Andra världskriget. Det här passerades på väg 37 från Rauland till Rjukan.

Återigen. Otroligt vacker tripp på knappt 90 mil och återigen är det bevisat att det är värt varenda minut att skippa motorvägarna (eller de större vägarna i alla fall) och istället ta de lite mer omständiga turerna.

Jobbet då? Ja, det återstår att se…

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.