Femton år senare ritade Bruce om allt

Jag har sedan 1997 hävdat att Bryan Adams-konserten i Scandinavium samma år är den bästa spelning jag varit på. Alla kategorier. Kanske inte för musiken utan för känslan. Jag har varit på många gig efter det, runt dussinet med Bryan själv men också både Bon Jovi, Bruce Springsteen, Avantasia, Dragonforce och andra mer eller mindre lyckade liveband (de mindre lyckade kommer jag knappt ihåg). Många av dem har varit bra, flera har varit sjukt bra. Andra har varit helt okej och några har varit rent av sådär. 1997 har stått sig starkt genom alla år tack vare känslan. Känslan när jag för första gången såg artisten, som även var husgud i mitt då skrala musikaliska liv, springa in livs levande på scenen och riva av en sjuhelvetes konsert (som, hör och häpna, även fick höga betyg i både dags- och kvällspressen) i över två och en halv timme. När lördag blev till söndag, i julis sista dagar 2012, blev den platsen hotad. Jag satt på Ullevi i Göteborg och upplevde det som i mångas syn var den bästa spelningen som Bruce Springsteen levererat på svensk mark. Någonsin. Jag har förvisso nu bara sett två spelningar med Börje men ja, det var en sådan där magiskt spelning i tre timmar och fyrtiotre minuter. Det var egentligen bara ståplats några meter från scenen som saknades och då hade jag garanterat angivit den till den bästa spelningen jag varit på. Sittplats förtar stämningen. Punkt. Men musikaliskt sett lämnar den inget i övrigt att önska, den är nummer ett. Den hade allt. Alla mina låtar jag önskade spelades. Och det jag alltid, under min förhållandevis korta fan-tid, hållit Bruce Springsteen högt för är hans närvaro och energi som han bjuder oss livebesökare på. Den fanns där. Hela spelningen. Jag vet fan inte hur han orkar. Men han gör det och går hela vägen. Det var så jävla bra. En perfekt avslutning på närvaron på rätt sida av landet. Halv fyra landade jag tillslut i sängen. Jag somnade direkt. Lycklig. Följande dags roadtrip norrut behövde jag inte, som förra året, avsluta med Born to run i bilen. Jag hade den redan avcheckad på Ullevi kvällen innan. Live. Magiskt.

Bruce Springsteen på Ullevi 28 juli 2012

Bruce Springsteen på Ullevi 28 juli 2012

Bruce Springsteen på Ullevi 28 juli 2012

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.