För knappt ett år sedan, 1 oktober 2011, gick jag och Martin upp på Storsnasen. Gassande sensommarsol och t-shirtväder. Idag gick jag och Maria upp på samma topp. En vecka tidigare än i fjol med andra ord. Mössa, vantar och jacka på och snöpulsande från 1200 meter ungefär. Viss skillnad med andra ord. Frågan är vad vi ska skylla på. Kondensstrimmor på himlen med CSI-kemikalier? Mobilmaster som höjer jordens medeltemp (vilket påverkar Golfströmmen som ger oss här uppe ett kallare klimat) eller mobilmaster som höjer jordens medeltemp som inte påverkar Golfströmmen och som ger oss högre temp, som förra året? Renar som bajsar ut massa koldioxid? Nåväl…

13 kilometer under knappt åtta timmar blev det tillslut. Fler bilder kommer högst troligt. Snart. Sen. Om en stund.

Storsnasens varierande klimat...

Vandring till Storsnasen

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här