Lite sådär i sista stund

När Göteborgsvarvet 2012 var färdiglöpt, rekordsatt och mentalt bearbetat i maj som gick tänkte jag att ett nytt mål vore på sin plats. Redan till hösten faktiskt, så innan någon visste ordet av (knappt jag själv ens) så var jag inbokad på Lidingöloppet. 30 kilometer. Ett mål att jobba med under sommaren helt enkelt, vilket jag klart och tydligt deklarerade den 4 juni när jag skrev…

Måltid? 2:29:59 eller snabbare. Det innebär således att jag ska hålla Göteborgsvarvet 2012-tempo i ytterligare nio kilometer. Om jag lägger mig i hängmattan och dinglar med fötterna med en kall öl i sommar? Nja, tror inte det va…

Kaxigt. Det blev tre löppass i juli. Tre i augusti. Det är 27 dagar kvar. Sub 2:29:59 är bara en prick i horisonten, trots mitt och Silfvers finfina 12km-pass i fredags på utmärkta 57:40 (där milen gick på 47:07!). Löpning har aldrig varit tråkigare än det är nu.

Allt jämt har Göteborgsvarvet skyltat med sin anmälan på Facebook och i mailutskicken. Två veckor tidigare än förra året har man smällt anmälningstoppar och när 54000 var anmälda i morse fick jag mig en funderare. Ett tänkbart mål har jag ju redan. 60000 löpare är taket. Jag kommer ångra mig om jag missar tåget. Göteborgsvarvet är ändå en folkfest och av nån märklig anledning gillar jag försäsongsträning och att slita i minusgrader med knarrande snö under fötterna. Alla andra fattar ingenting. Så.

Nu. Nu är jag anmäld. 18 maj 2013 står jag på startlinjen för åttonde gången. Nu ska jag bara spika måltid. Men det får nog vänta. Jag måste se hur jag mår sena kvällen den 29 september först.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

  1. Målet för nästa GBGvarv är väl redan satt? Under 100min, dvs en förbättring med ynka tre minuter från årets rekord… Det grejar du! 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.