Apple, köpsug och potentiellt tomma plånböcker

Kvällens Apple-event (som streamades direkt via bland annat AppleTV:n – ett steg i rätt riktning) var nog ett av de bättre jag sett de senaste åren (iPhone-event i all ära). Fokus låg ju på, i mitt tycke den kanske lite tråkiga, ”överraskningen” iPad mini men de roligaste produkterna var ju helt klart nya Macbook Pro 13″ med Retinaskärmen, uppgraderade Mac mini och så då självklart nya iMac! Själv står jag ju med kortet i högsta hugg för att få dra det i en kortläsare nära mig och knalla hem med… ja, det var ju just det. Vad sjutton ska jag knalla hem med? Det får sonika bli en lång utvärdering om vad som behövs framöver. Om det nu ens behövs något i Drydenska Palatset.

iMac
Jag har, sedan jag köpte den och tyvärr sålde den, hävdat att min gamla iMac på 24″ jag lade vantarna på hösten 2008 är den bästa dator jag ägt. Sedan dess har jag varit sugen på en ny och när det nu blev en facelift så blev jag inte mindre sugen. Optiska enheten är borta, bygget är mer slimmat och den redan grymma skärmen ska enligt specifikationerna vara ÄNNU bättre. Köplust? Hög. Jättehög. Väldigt hög.

iMac

iMac

Mac mini
En liten bubblare, som jag inte ens reflekterat över tidigare, är Mac mini. En smidig liten burk som känns mer uppgraderingsbar än en iMac och som dessutom är betydligt billigare om än inte lika kraftfull. Frågan är vad jag behöver. Nackdelen är ju även att jag får se mig om efter en skärm som känns rimlig. Och lika snygg. Men får design kosta nästan tiotusen spänn? Som sagt, jag har lite att grubbla på framöver…

Macbook Pro 13″ Retina
Nästan 17 lök för en laptop? Nja. Jag tror faktiskt att jag stryker den direkt från listan över rimliga köp. Visst, iMacen kostar i 27″-utförande lite mer men då är det också en fulländad burk. Man kan vrida och vända på det i många vändor men nja, skeptisk tillsvidare. Troligtvis omvärderar jag det när jag en vacker dag får skåda retina-skärmen på riktigt…

Föregående inläggDet där shoppingsuget
Nästa inläggOm Yran nu skulle försvinna
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.