Livet i resväskan, del 232

Som vanligt blir det en jävla massa resande över jul. Alla jular sedan jag flyttade till Östersund, elva till antalet, har jag firat på “hemma-hemma-plan”, med en julafton undantagen. Så, även i år blev det att packa väskorna och likt förra året fick bilen ge vika till förmån för flyget. Obeskrivligt skönt färdsätt och nödvändigtvis inte så jättemycket dyrare än att rulla ner på (fyra h)jul. SAS levererar som vanligt. Julbilderna nedan blir med andra ord tämligen variationsfattiga. Det är mest resebilder. Eftersom jag var på resande fot. Livet i en resväska. För 232:a gången. Eller något sådant.

Så, hade jag några spännande iaktagelser under mina åtta dagar? Jodå, några.

Motorväg hela vägen från GOT till Trollhättan. Nybyggda E45:an är i princip färdigställd och det var obeskrivligt skönt att slippa 50/70/rödljus/70/50-vägen.

Jul. Med snö. På de södra breddgraderna. Man tycker generellt att det aldrig händer och förra året var det midsommarväder. Men börjar man räkna på det så är det rätt ofta de tio-tolv senaste åren som det faktiskt varit snö och vitt över jul och/eller mellandagarna. Det där med att jag genom alla tider firat gröna jular kanske nu genomskådas mer som en myt än verklighet. Ops.

Ongarna såg på Kalle Anka. Och Leylia utbrast “Åh Ferdinand! DEN gillar jag!”. 2012. När ongarna i allmänhet och ungarna i synnerhet kan se tecknat 24/7 och resten av Sverige mer eller mindre hatar just Ferdinand.

Filmjölk på marknivå är inga konstigheter. Filmjölk på 38000 fot är dock inte särskilt vanligt men i princip hela vägen mellan GOT och ARN och drygt halva resan ARN till OSD var det som att titta ut i dimma. Kändes konstigt.

Så. Eftersom jag inte dansar så kan jag inte dansa ut julen. Jag rundar dock av den ändå. Nyår vankas inom några timmar. 2013. Spännande…

Föregående inläggI bokform det har kommit
Nästa inläggEn sista sak om 2012
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.