När man läser mellan raderna

Jag bokade flygresan redan i september. Fortfarande finns det inget som gör att jag ångrar det. När SJ sedan går ut på Facebook och ”ber” oss läsa mellan raderna så råder det inga tvivel.

”Visste ni att den 21 december är årets mest trafikintensiva på det svenska järnvägsnätet?”

You shit me not. Flyg. Alla dagar i veckan. Framförallt när det vankas julresa. Att sedan få sitta på 36k fot och titta ner på fluffiga molntäcken och sörpla sig en mugg kaffe är faktiskt rätt gött. Dessutom, när tågresan tar elva-tolva timmar enkel väg så tar flyget under tio. Inklusive transfers. Tur och retur.

Annars tycker jag faktiskt att SJ får oförtjänt mycket kritik. Ibland tror man att det mesta är deras fel, oavsett det regnar ute eller att Burmas BNP inte faller världen i smaken. Ungefär som att allt vore bögarnas fel…

Sedan undrar jag vad som gick fel med fredagsmyset. 2010 och 2011 års mest använda och mest postade på Facebook ersattes under 2012 av de vita kränkta människorna och massa allmänt hat och annat liknande dravel (japp, jag har själv ramlat dit ett par gånger). Rätt långtifrån mys om ni frågar mig. Jag kan inte påstå att jag var något större fan av allas klistrade fredagsmys men alla dagar i veckan väljer jag det framför hatet till höger, vänster, upp, ner, fram och tillbaka. Skärpning 2013, och hör sen!

Förresten. Kommer ni ihåg…

Nu vill jag boka nästa resa. Vart är vi på väg?

…i mitt sista London-inlägg? Jo serru. Vi är på väg till Milano. Bokat och klart och så blev jag av med lite EuroBonus-poäng också. Perfekt. Och nära Milano ligger ju Lugano och då ska det alltså vara ”re-union” på vägrätt sju, som det hetat i Melodikrysset. Det måste vara 2005 som jag var där senast så det är banne mig på tiden. Jag gillar verkligen min och vår nya (gamla återvunna) trend. Resa. Mycket. Varje år. Tre utlandsresor och två längre roadtrips under 2012 är ju ett facit som jag är mycket nöjd med. Vi följer upp det med 2013 och börjar minst sagt bra.

Och är det jul så är det. Bästa julklappen landade i knät igår. Jobb.Tillsvidare. Precis vad jag suktade efter. Nu är det slut med bemanningstrams, utgående kontraktsflams och andra fånigheter på ett tag. Nu kan jag fokusera på roligare saker. Som att resa. Jag gillar det. Skarpt. Mycket skarpt!

Föregående inläggVid sidan om
Nästa inläggI bokform det har kommit
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.