Folk köper en Findus för 30 spänn och förväntar sig att få något som närmast liknar en restaurangrätt. Man får en självdöd hästjävel från Rumänien som en bonde skickat ut på en mindre semester genom 16 länder och en hel hög med olika hållplatser, i väntan på destinationen – matbordet i det svenska folkhemmet. Och så blir folk förbannade när de inser att de blivit lurade och istället fått hästkött istället för några andra ihopkrattade slamsor var varierad sort.

Köper man en Trabant så får man en Trabant. Köper man en VW så får man (förhoppningsvis) en VW. Lurad är man om man köper en VW men får en Trabant.

Köper man en Findus så får man en Findus. Det är skräpmat redan från början och hästjäveln lär inte gjort ett sämre jobb än om det varit en självdöd kossa från Tyskland eller Frankrike, lite halft flugäten. Grejen med hela matindustrin är att vi blir konstant lurade. Det finns fler exempel. En tub räkost med två räkor, grädde på E-ämnen, färsk lax som åkt Kina tur och retur?

Vad säger ni, är det inte dags att börja köra lite mer på närproducerat?

2 KOMMENTARER

  1. Själv brukar jag LETA hästkött. Alldeles för ovanligt i hamburgerkött (pålägg). Men det hemska är förstås det där med att inte få det man tror att man köper! Det känns som fel argument till att laga från grunden, även om det givet är bäst i många aspekter.

  2. Vad tror man att man får då? Allmänt faktum att det är skräpkvalitet i boxarna, när man inte pröjsar många spänn för maten. Som jag skriver.

    Jag kan inte förstå hur man kan köpa det från första början ens. Jag är allätare och äter det mesta men det här… nej tack.

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här