iOS7-tipset ska ju rättas

Efter förra veckans iOS7-önskemål så landade en hel del av dem som avbockade efter måndagens feta presentation på WWDC. Dags att rätta tipskupongen med andra ord, men med det ska det ju också tilläggas att iOS7 än så länge ligger som beta 1-version. Mycket kommer hända under de kommande månaderna och de otaliga uppdateringarna.

EXIF-information i bildarkivet
Något mer än datumstämplar på bilderna och grupperingsfunktioner blev det inte. Ingen infoknapp med tid, plats och inställningar. Halvt rätt på den får det bli.

Snabbvägar för vissa inställningar
Tack och bock! Slide up från botten av displayen så återfinns nu mera snabbvalen för wifi, flygläge, blåtand med mera!

Platt design
Check! iOS7 känns 2013. Tack!

Notiscentret
Nja, visst blev det upphottat men av det jag sett så infriades inga av mina önskemål.

Fleranvändarstöd
Fail. Men så blir det väl så att jag gör mig av med iPaden också och då är det ju plötsligt ett icke-problem. För mig i alla fall.

Kontaktintegration mot sociala medier
Inget jag såg skymten av, som att kunna ringa Facebook-samtal direkt ur adressboken. Däremot blev det ju nu möjligt med röstsamtal i Facetime, ett nätt litet framsteg om något. Men annars inga rätt på den.

Öppna upp Siri mot tredjepartsappar
Nja, inga möjligheter av det jag i alla fall. Rätta mig mer än gärna om jag har fel.

Kontroll över specifika appar
Det verkar som att man nu kan styra över vilka appar som ska tugga bakgrundsdata i alla fall, det får ses som ett framsteg.

Behörigheter på fotoströmmen
Äntligen kan jag lägga in bilder i en ström jag själv inte skapat. Tackar!

Ordlistan
Inte nämnd men förhoppningsvis inte glömd.

Dela saker
Nej, det går inte styra vilka tjänster som man vill dela saker med och till, däremot verkar fler tjänster än tidigare ha dykt upp.

Dela filer
Airdrop! Verkar bli en blandning av wifi- och blåtandsdelning men så kommer det dock bara fungera på iPhone 5 eller senare. Halv ridå på den.

Visa iPhonen i Finder
På Finder-fronten intet nytt (förutom nya Finder som visades upp i nya OSX Mavericks).

Spotlight-sök för SMS/iMessage
Onämnt. Tråkigt om det inte blir möjligt. Så klart.

Låsskärmen
Åt låsskärmen skola Apple nu ha ägnat sig lite kärlek. Ny design och nya möjligheter för notifikationer. Känns, utan att ha testat den närmare, lovande!

Landskapsläge
Inget nämnt, förmodligen glömt. Det är, i min spontana känsla, upp till utvecklarna att reclaima landskapsläget. Gör det nu då!

Uppdaterat på hemmanätet
Av det jag läst så verkar det här bli verklighet och även att kunna skapa schemaläggningar, dock utan att jag kan hänvisa till några källor i skrivande stund. Däremot, Appstore kommer framöver att uppdatera appar i bakgrunden när man håller sig på ett wifi. Tack för den! Men det medför ju också att vi inte får se vilka nyheter som apparna kommer med. Suck. Dessa (vi) kunder. Aldrig nöjda…

Appstores sökträffar
Det verkar ändå som att även Appstore fått sig en smärre redesign. Låter det vara osagt i väntan på att få testa det mer utförligt.

Klipp navelsträngen med iTunes
Haha. En önskedröm som aldrig lär uppfyllas.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.