Prylnostalgi, del 11: Apple iPhone 3G

Modell: Apple iPhone 3G
Vad: smartphone
Inköpt: 2008, Q2
Öde: 2009, Q2. Återlämnad tjänstetelefon.

Story: Jag hade i princip inte rört en Apple-produkt och hade bara snabbt klämt på en första generations iPhone ett halvår tidigare (som aldrig släpptes i Sverige) och jag var inte särskilt imponerad. Sedan landade en iPhone 3G i mina händer på en Telia-intern och väldigt hemlig visning i Göteborg och det var väl egentligen bara början. Förutom den slående användarvänligheten så hade iPhonen nästan allt det som en ”vanlig” smartphone saknade. Eller ja, den hade just användarvänligheten vilket ingen annan lur lyckades åstadkomma oavsett vilket tekniskt mumbojumbo som återfanns under skalet. Och då saknade ändå 3G:n en hel del basic saker som klippa & klistra, växla mellan program, möjligheten att skicka MMS och även en kamera av hyfsad rang (2mp var inget direkt att komma med ens 2008). Med facit i hand verkar rätt många ha struntat i sådana banala (nåväl) småsaker med tanke på hur rubbat bra den sålde. Personliga favoriter blev givetvis Google Maps, bildvisningen och några fåniga appar i form av bowling och någon öldrickar-app. Nostalgin..

Det här är nog den pryl av alla prylar som påverkat mig mest i valet av andra produkter och märken och efter dess intåg har mitt hem infiltrerats av ytterligare ett helt gäng Apple-produkter. Jag sprang nästan omgående och köpte en iMac 24″ exempelvis. Visst, jag körde några Sony Ericsson-lurar under några år men det var heller inte något mer än just mobiltelefoner som det blev i den eran. Med ännu ett facit i hand var väl egentligen 3G:n en smartphone som släpade rent tekniskt jämfört med sina konkurrenter men den piskade allt annat på fingrarna när det kom till – japp – användarvänlighet, ett av de primära skälen till att det blev sådan succé.

Mitt 3G-exemplar återlämnades till jobbet när jag slutade men det tog bara några månader innan jag köpte mig ett eget 3GS-exemplar. Sedan dess har jag inte kört något annat.

iPhone 3G

Den här nostalgiska posten är en del av totalt tolv delar i en prylresa tio år bakåt i tiden. Alla publicerade inlägg finns här.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.