Prylnostalgi, del 3: Sony Ericsson T310

Modell: Sony Ericsson T310
Vad: mobiltelefon
Inköpt: 2003, Q1
Öde: 2004, Q4. Inte känt men troligtvis såld.

Story: Display på 101×80 pixlar och 256 färger – min första portabla pryl med färgskärm! Ett stycke magi som inhandlades för drygt tvåtusen spänn och som vid tillfället var det snyggaste i mobilväg jag sett (och lillebror till “årets mobil” T610). Sony Ericsson var ju ena hejare på det här med att göra snygga telefoner (i samma veva som Nokia började designa bort sig i mobilträsket) och dessutom med polyfoniska ringsignaler, MMS-möjligheter, att surfa via GPRS vilket alltihop nyttjades mest hela tiden. Allt förpackat i 97 gram! Frånvaron av kamera löstes dessutom med en lös kameramodul som kunde köpas för en (rätt stor) slant. Nackdelen som T310:an drogs med var styrspaken och det är smått obegripligt att den fick hänga med på så många efterföljande modeller som den faktiskt gjorde. I övrigt – liten, smidig och användarvänlig. Och jag vet inte hur många olika bakgrundsbilder jag knåpade ihop, bland annat Färjestad-loggan.

Dess öde råder det tyvärr inga glasklarheter kring då jag faktiskt inte riktigt kommer ihåg vad som hände, mer än att jag köpte en annan telefon. Högst troligt såldes den men i historieböckerna står inget ristat i sten kring detta…

Sony Ericsson T310

Sony Ericsson T310

Den här nostalgiska posten är en del av totalt tolv delar i en prylresa tio år bakåt i tiden. Alla publicerade inlägg finns här.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.