Prylnostalgi, del 4: Palm Tungsten T3

Modell: Palm Tungsten T3
Vad: handdator
Inköpt: 2004, Q3.
Öde: 2006, dammsamlare.

Story: Efter min handdatorhistorik med både tidigare Palm-modeller och iPaq så suktade jag efter något nytt. Palms nya T3:a kändes onekligen som nästa steg och hade fått bra kritik i recensioner. Så fick det bli. Det intressanta med just denna handdator var dess form, då den gick att dra isär för att få mer skärmyta (se bild här, extern länk). Den hade dessutom både blåtand, färgskärm och även 3,5mm-utgång vilket gjorde musiklyssnande utan adapter till hörlurarna möjlig (vilket inte var särskilt vanligt vid den här tiden). Användningsområdet för egen del var ju såklart mail och kalender och uppkoppling sköttes via mobilens blåtand (ungefär som fram till för ett par år sedan, innan wifi-hotspot slog igenom på riktigt). Någon sömlös synkning var det inte tal om, snarare sömnlös. Min handstil förvandlades återigen från hyfsat läsbar till Graffiti-style.

Via blåtand kunde man också ansluta en GPS-puck, vilket far ordnade inför våra Europa-roadtrips. Det fungerade utmärkt och som kartfreak föll jag pladask. Det var dock också T3:ans sista användningsområde. När kartorna fick ett par år på nacken och blev inaktuella minskade också behovet när även de smarta telefonerna började glida in på marknaden. Idag återfinns den på en hylla någonstans, forfarande fullt fungerande.

Palm Tungsten T3

Den här nostalgiska posten är en del av totalt tolv delar i en prylresa tio år bakåt i tiden. Alla publicerade inlägg finns här.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.