Prylnostalgi, del 5: Sony Playstation 2

Modell: Sony Playstation 2
Vad: TV-spelkonsol
Inköpt: 2002, Q4
Öde: 2008, såld.

Story: Undantaget i den här serien, prylen som inte kan räknas som portabel. Jag hade länge uttalat mig om spelkonsoler och tanken av att ha en maskin som man bara kan spela på kändes en smula meninglöst. Tills jag, med konsolmått mätt sent, gick och köpte PS2:an för drygt fyratusen spänn på OnOff en höstkväll 2002. Sedan dess har jag, med Modern Warfare på iMacen 2008, inte spelat ett enda spel på en vanlig dator. Det tog mig sonika in i en ny värld och det var betydligt skönare känsla att game:a loss på en stor (nåväl, 28″) kontra min datorskärm på 17″. Fotboll kändes mer på riktigt och Need for Speed-spelen framkallade adrenalinkickar deluxe. Plus diverse flygspel och även de sociala spelens intåg i och med Buzz-serien. På den här tiden recenserade jag spel åt en spelsajt och under mina sex års ägande köpte jag inte ett enda spel till maskinen. Däremot hade jag minst ett trettiotal i hyllan. Inte ett enda piratkopierat exemplar. Svårslaget.

Konsolens nackdel var så klart att kontrollerna var trådbundna. Jag la vantarna på ett recensionsexemplar av en trådlös och körde aldrig med något annat efteråt. När tjock-TV:n slängdes ut 2007 och suget efter PS3:an blev för stort fanns det ingen annan väg att gå än att annonsera till försäljning. Rubb och stubb flyttade till Småland och där slutar också sagan om min första spelkonsol.

Sony Playstation 4

Föregående inläggNi vet vad det här betyder
Nästa inläggFlash, thunder, byxbyte
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.