Häromdagen fick vi höra att BMW och Barncancerfonden kör en kampanj där man får provköra en kärra och där BMW då samtidigt skänker en hundralapp till just Barncancerfonden. Vår tid. Deras pengar. Det är det ju så klart värt alla dagar i veckan varpå vi fick ta hem en X1:a och rulla den i några mil i helgen. Sagt och gjort. Vi rullade upp på slingriga fjällvägar till Bydalen och tog en skön och färgsprakande promenad upp till Dromskåran. Vackert så det räcker och blir över så här i oktobertider, där i våra från Östersund närmaste fjäll.

Jag har tidigare varit i Bydalen ett otal gånger men faktiskt aldrig uppe vid Dromskåran förrän nu och det är en minst sagt mäktig upplevelse, skapad av istidens mastodontfloder i skåran mellan Drommen och Falkfångarfjället. Förhållandevis lättillgänglig dessutom och antingen kan man promenera liftgatan upp eller också den markerade vandringsleden. Sköna och enkla höjdmeter med gigantiska fjällvyer i nord/västlig riktning (om man inte går hela vägen upp till Drommen vill säga, då lär man ha en underbar 360°-vy att vänja ögonen vid) och porlande fjällbäckar hela vägen.

Nytta med nöje för ett gott ändamål.

Bilen då? Det får bli i ett annat inlägg.

Fika med utsikt.

Fika med utsikt.

Dryden med utsikt.

Porlande fjällbäck.

BMW X1 & Barncancerfonden

X1:a med utsikt.

1 KOMMENTAR

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här