Den kanske längsta hösten

Följande utlägg har jag inga vetenskapliga fakta för men jag går på mitt goda minne och det brukar räcka långt (tycker jag i alla fall). För det är nog som så att jag aldrig tidigare upplevt en sådan lång höst som jag gjort 2013. Det har ju egentligen inte att göra med att den stannat längre än vanligt utan att jag sonika rest runt och upplevt den på olika platser. Den verkar dessutom inte vara slut än på ett tag.

Och med höst menar jag i det här fallet det saligt färgsprakande som eldar igång alla möjliga sinnen i kroppen. Det startade ju redan i Härjedalens fjällvärld där höstfärgerna brett ut sig i slutet av september och fortsatte med ett alldeles magiskt Östersund under två långa och sköna veckor, plus norrskenet den där kvällen. Inte nog med det så stod München färdigt i all sin prakt i oktobers sista helg och det var nog något av det höstfärgade lövprakt jag upplevt, i alla fall på väldigt länge. Kommande helg kan det vara dags igen, återstår att se vad Turin erbjuder.

Jag älskar våra årstider vi är berikade med här uppe i Norden. Alla fyra (fem, vårvintern i Jämtland medräknad) har sina speciella egenskaper som gör att man aldrig vill att de ska ta slut. Ja, jo, visst. Maj är rubbat seg i Jämtland där man mentalt är inställd på att skidsäsongen är slut men det är för tidigt för att kunna njuta av varma sommarkvällar. November kan ju också vara en smula långdragen när höstfärgerna blåst till marken och förvandlats till brungråa prasselhögar som de kommunala lövblåsarna virvlar runt med. Men just hösten har något speciellt som jag är helt såld i. Jag sätter fingret på färgerna, den klara kalla luften och att man får dra på sig de där tjocka sköna tröjorna och knalla runt i.

Kärlek. Kärlek.

Hofgarten

Kesudalen i höstprakt

Föregående inläggVi och sjuttioentusen andra
Nästa inläggVärlden i BMW:s ögon
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.