Ge oss lite EXIF i iOS (uppdaterad)

En av mina efterfrågade funktioner i iOS7, som dock inte fick se dagens ljus, var bättre hantering av EXIF-informationen i de bilder man tar med kameran. Egentligen borde det ju inte vara några konstigheter att implementera i Bilder-appen och allt som krävs är väl egentligen en info-knapp och en liten standardpopup, likt den i Kartor-appen som man får fram när man nålat en position.

Jag ägnade därför en liten söndagsstund åt att kasta ut ett förslag på hur det skulle kunna tänkas se ut. Tid, datom, upplösning, exponering, ISO, blixt och till sist en länkad positionsrad som visar  bilden på dess geografiska plats. Visst skulle det här fungera rätt bra?

Exif i iOS7

Uppdatering
Efter att den här bilden publicerades på Array.se så visade det sig att funktionen faktiskt redan finns men i köpeprogrammet iPhoto, som finns i Appstore. Den lösningen påminner en hel del om den jag vaskade fram i bilden ovan men visst vore det onekligen trevligt om det blev en funktion för alla, direkt ur boxen?

iPhoto Exif

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.