Geotaggningen som inte alls försvann i iOS7

Ibland ser man inte skogen för alla träd. Ibland undrar man varför man inte hittar ketchupflaskan när den står på hyllan i kylen i höjd med näsan. Alldeles för länge har jag undrat varför Apple valde att dölja geo-informationen om bilderna man tar med sin iPryl. Tills häromveckan när jag i brist på annan sysselsättning på 41000 fot med flygplansläget aktiverat satt och pekade mig fram och tillbaka i mobilen. Då det bara gick upp för mig att det faktiskt finns där även i iOS7. Dessutom väldigt lättillgängligt. Är man kartfreak så är man och då blir i alla fall jag lite extra glad när funktionen är “tillbaka”.

Så här. Öppna bildappen och gå till Bilder. För varje gruppering så framkommer det en plats, Delaknapp och datum. Klicka sonika på platsen så öppnas kartappen och bilderna är utplacerade utifrån geotaggen som finns i bildens EXIF. Enkelt. Nästan lite för enkelt för att hitta det direkt.

iphone_maps

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.