Svetten, pulsen, målen och ambitionerna

I våras var jag i absolut toppslag. Mycket träning gav bra kondition och okej styrka (styrkan har nog aldrig varit min starka sida). Det var dessutom hysteriskt roligt att träna och det där berömda stimmet man landar i är svettigt men kärleksfullt. Sedan kom den där förbannade knäskadan och gång efter gång flyttades målet fram om att kunna spela fotboll under säsongen. Det gick inte. Träningslusten tvärdök utan några större mål och ambitioner. I augusti gav jag upp. Men hur som helst, det har jag redan avhandlat en gång tidigare.

Nu har fotbollen varit igång några veckor och jag har dessutom börjat köra igång gymträningen betydligt mer. Det tog några dagar innan jag kom igång men sedan har det rullat på. Fantastiskt skönt. Fem hårda pass den gångna veckan ska följas upp med ett antal redan planerade den kommande. Det tog två veckor att komma in i svettstimmet men nu när man är där så säger kroppen att den faktiskt vill träna. Inte tvärtom. Målet? Att spela fotboll 2014 så klart. Det är rätt långt dit och det är ett halvår av slitigt inomhusgöra som ska bygga det där men jag ska ge det ett ärligt försök. HIIT, spinning, bodycombat, bodypump och fotboll gör sig bäst nu när det är tråkigt att ge sig ut i höststormarna. Men någonstans ropar löparskorna och GPS-klockan på mig. De vill också träna. Känna min svett. Se ljuset igen. Så är det. I stimmet vill man mycket och hela tiden.

Helt underbart. Inte prövat? Gör det. Du kommer att älska det. Och kom ihåg att peppa dig själv. Jag gör det med vattenflaskan. Texten nedan är alltid vänd mot mig på spinningpassen. Kämpa!

Get faster

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.