Tre snabba om bodycombat

Jag körde i eftermiddags mitt allra första pass bodycombat på SportsGym (istället för spinning som ”egentligen” stod på agendan). Det är lika bra att testa på olika pass för att klura ut vad som ska köras framöver. Jag hade min bild klar över vad det handlade om men fick också revidera den en aning när jag tillslut slagits klart de där 45 minuterna.

Så. Tre snabba.

  • Koordination! Jag kan inte komma på senast jag hade en sådan genomgång koordination med armar, ben, armbågar, fötter i alla möjliga kombinationer. Jösses. Men det var både nyttigt och roligt och eftersom det är en direkt svag sida hos mig så finns det ju onekligen förbättringspotential där. Kanske det som kan utvecklas mest för personlig del.
  • Luften. På det här passet slogs man mot luften. Jag hade tänkt mig pads (trots att passet beskrivs som att man slåss mot en ”fantasimotståndare”) och en motspelare att köra mot men det var en önskan som inte infriades. Det kändes, med mitt knä i befintligt skick, inte optimalt när det inte fanns något som sparkarna tog stopp mot. Passet som sådant var emellanåt rätt påfrestande just för knät och det vore väl det starkaste skälet till att avstå framöver. Eller, för att fortsätta för att på så sätt bygga vidare. Jag kan inte riktigt bestämma mig.
  • Första passet, osäkerheten kring övningar och rörelser och då kanske det finns skäl till att jag inte blev mer än väldigt lite svettig. Det kanske blir annat liv nästa gång när man vet vad det är som gäller.

För alla er som gillar varierade pass med mycket rörelser och koordination är det här the real deal. Jag är mer åt att slita ut mig fullständigt och svettas som en gris och så här efter första gången, nja. Men som instruktören vädjade; ”Ni som är här första gången, ge det några gånger. Det ÄR hur roligt som helst!”. Well, spinning är inte roligare men så får man å andra sidan svettas några kubik.

I morgon – 30 minuter HIIT Challenge. Det kanske roligaste och mest pumpande passet jag kört hittills.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

  1. Meeen… man vill ju slåss!! På riktigt. Tveksamt att jag testar bodycombat. Men kanske. Det största hindret är nog att det är så få som går på passen, det är roligare med mer folk.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.