Mitt-i-veckan-möjligheter

Jag har aldrig varit iväg på någon Champions League-match (okej, Djurgården-Juventus 2004 men det var ju ”bara” i tidiga kvalet). Av flera skäl. Primärt för att det har varit, och är, mitt i veckan-matcher för hela slanten vilket kan ställa till det med jobb, semesterdagar och annat trams. Ja, förutom själva finalen men den är å andra sidan så hutlöst dyr att man skulle behöva lägga ett par-tre-arton estniska årslöner för att få ihop till själva biljetten.

Men. Nu kanske det är ändring på det.

Inte finalbiljettpriset alltså, det lär nog bara stiga med åren.

Däremot med mitt-i-veckan-möjligheterna. Kort och konkret; allt är så klart möjligt. Det gäller bara att man fattar det själv och det gör man väl först om man provat. Det kräver faktiskt inte så mycket mer än några vettiga flygavgångar, lite flax (!) med biljetten och lite flex på jobbet. Själv checkade jag vid lunch, drog ner på ett par vältajmade flygplan, klev av på Kastrup, åkte in till city, checkade in på hotellet och begav mig sedan till arenan. Inga onödiga väntetider och vips så satt man på Parken och såg FCK och Real göra entré till tonerna av Dä Tjääääämpions. Jädra känsla det där, gåshud och hela paketet.

Jag fick också se ett redan slutspelsklart men likväl toppat Real som med typ 60-40% i bollinnehav rulla ut ett chanslöst FCK, Modrics 1-0-balja var ju dessutom ett avsnitt weltklasse i den högre skolan. Hemmalaget vaknade dock till liv sista kvarten men då var samtliga spikar redan nedhamrade i kistans alla hörn och kanter. Hemmaklacken höll dock låda resterande del av ChampionsLik-vakan och merparten av publiken hade dessutom den goda smaken att stanna kvar och applådera sitt lag efter slutsignalen.

Sedan tillbaka till hotellet, sova, vakna och ta några vältajmade flyg tillbaka, spela lite passande AirChallenge på 41000 fot för att slutligen, utan några onödiga väntetider, landa på jobbet efter lunch ett drygt dygn efter att jag checkade ut. Kollegor och annat löst folk fattade ingenting. Om det var för att de inte märkt att jag var borta (troligt) eller för att de inte kan förstå att man åker på en match där man inte håller på något av lagen (också troligt, kanske till och med lite mer troligt) vet jag dock inte.

Det kan inte bli smidigare än så här. Och jag kan tänka mig att göra om det igen. Det är ju ändå fotboll vi pratar om.

SAS
Parken - Köpenhamn
Parken Köpenhamn
Parken Köpenhamn
Kastrup
AirChallenge
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.