Moralen gånger två

FIFA14

Moralen. Både lagmoralen och spelarmoralen. Alltså, den som spelar. Användaren. Personen bakom FIFA-kontot. Moralen ska inte underskattas. Men, jag vet inte om det i FIFA-sammanhang finns något värre än när folk inte orkar kämpa sig igenom 90 minuter om de ser att det finns antydan till torsk. Jag har varit inne på det förut och står fast vid det – drar man sig ur en match av andra skäl än att anslutningen går åt skogen så ska man straffas. Förslagen är flera och enligt min ståndpunkt räcker det inte med att man torskar matchen med 3-0 på WO. Det är ju bara att påbörja en ny. Det borde finnas fler  alternativ och varför inte ge spelaren valet helt själv vid avbruten match? ”Hej, du gav upp matchen din nedrans sopa och kommer att få känna av det. Välj själv: online-ban i fyra timmar eller nio poängs avdrag i säsongsspelet.” Det borde alltså vara fullt möjligt att landa på minuspoäng och har man valt att hoppa av en match för femte gången all time så borde man bli tvångsdegraderad till lägsta möjliga division. Då kanske vi får stopp på otyget. För otyg är precis vad det är.

Punkt.

Förhoppningsvis kommer kanske den nya typen av spelarrating hjälpa till här (i nya generationens maskiner), där exempelvis ovårdat språk misskrediteras för spelaren i fråga.

Men. Det var inte dit jag tänkte komma. Matcherna som ändå spelas klart (förutom när jag ledde med 5-0 efter 26’…) kan bli riktigt spännande. Och det finns inte en chans att ge upp en match bara för att man har 0-2 efter knappa halvtimmen spelad och har totalt oflyt i allt som har med matchen att göra. Två gånger på rad lyckades jag ikväll vända ett just sådant läge. Ett par snabba omstruktureringar i paus, ett par (lyckosamma) snabba mål i början av andra och hyfsat tålamod hjälpte mig långt. När klockan tickade upp på 90+ och domaren tillslut sjöng på sista signalen så hade jag 3-2 och tillsist sex poäng säkrade.

Moralen i det!

Där kan alla som avbryter matcherna i förtid stå och skämmas.

Allt är möjligt. Och det är alltid roligare att spela klart en match. Även om man ligger under med 5-0. Efter 26 spelade minuter. För man lär sig alltid något nytt och om inte annat kan man se det som en rejäl lektion i FIFA-skolan. Den hårda vägen.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.