Så här ska Östersund hållas

Det är ett hett samtalsämne nu, det där med alkoholservering. Och har väl varit väldigt länge i olika former men nu när nya hockeyarenan hamnat i blickfånget finns det lika många åsikter som det plöjts ner enkronor i projektet. Man kan ju tycka att arenans arrangemang har större problem för om folk hellre sitter och tittar på de som dricker öl på serveringsytorna så verkar uppenbarligen inte händelserna på isen vara särskilt spännande. Vad vet jag, jag har aldrig varit på hockey i Östersund.

Men. Det finns en lösning. Kort och konkret. Så här är mitt förslag på hur framtidens Östersunds city kan se ut om jag blir politiker och får bestämma. Hårt ska stan hållas och inga undantag ges under några förutsättningar. Punkt.

Då åker vi.

  • Skynken och heltäckande gardiner hängs upp i fönstren på samtliga alkoholserverande restauranger där hel eller viss insyn utifrån idag finnes. Exempelvis är läget idag vid Bishops vid Stortorget rena kaoset då folk kan gå förbi och helt obehindrat se gäster sitta vid sina bord och dricka sin öl, sitt vin eller något annat livsfarligt och alkoholrelaterat.
  • Sommarens uteserveringar på det livliga Stortorget beviljas endast alkoholtillstånd om det byggs plank på minst 282 cm (vare sig högre eller lägre) eller på annat sätt täcks så att förbipasserande ej kan skymta en tillstymmelse till alkoholservering.
  • Samtliga bord på samtliga restauranger inom cityringen förses med enskilda bås så att folk som ej inmundigar alkohol inte ska kunna se de som gör valet att dricka en alkoholhaltig dryck.
  • Hela Storsjöyran delas upp i två kvarter. Ett med samtliga scener, där artisterna tvingas spela akustiskt på grund av den annars för höga ljudnivån, samt ett kvarter – naturligtvis insynsskyddat med plank, gardiner och skynken – där det serveras mellanöl från Spendrups på petflaska och plastmugg. Musik och alkohol hör nämligen inte ihop så innan inträde i scenkvarteret måste man blåsa. Nolltollerans gäller. Vid positivt utandningsprov deporteras man obönhörligen till Orrviken.
  • Ett ännu större skynke hängs upp i nya hockeyarenan så att ingen ser något alls om vad som händer på isen. Om restaurangbesökarna inte får se hockeyn så ska ingen annan göra det heller. Rättvisa åt alla. Inga konstigheter. Och enligt ryktet på stan så verkar ju folk hellre titta på de som dricker sin öl än det som händer på isen. Därmed ingen förlust.
  • De stora fönstren på McDonalds vid Stortorget täcks också med gardiner för att förhindra insyn. Ingen människa ska få se någon annan människa äta sig ner i fördärvet med 50/50-burgare från Sverige/Polen.
  • De stora fönstren på Teliabutiken frostas eller täcks med gardiner med minimal insyn. Ingen ur tredje gradens arbetarklass med en högst medelmåttig årsinkomst (som dessutom tvingas åka kollektivt till och från grannen busstorget!) ska behöva se på när borgarna köper på sig senaste tekniken av dyraste kvalitet. Det vore onekligen ett hån mot samhällets bottenskikt och hela knallröda Ö(s)tersund i stort.
  • Stora glaskomplexet i Berners ägo täcks med skynken av samma skäl som ovan. Byggnadens exklusiva känsla och innehåll sticker svårt i utbölingarnas ögon när de kommer i sina pendlarbussar från Krokom.
  • Nordkoreanska införs som andraspråk från årskurs 2.

Så, erkänn nu att ni längtar en aning efter mitt styre. Vem är med och röstar in mig?

Föregående inläggElefantminnet i fickan
Nästa inläggJag tror det pratas
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.