App-tips: BankID dammar igen bankdosan

Jag tycker om appar som underlättar vardagen och som ersätter något som jag ser som onödigt bökigt. I 9999 fall av 10000 har jag exempelvis med mig telefonen och kan man då slippa en pryl och istället låta iPhonen göra (ungefär) samma sak så är det stor sannolikhet till att bli en personlig favorit.

BankID-appen gör exakt det. Den fungerar som e-legitimationen på datorn med allt vad det innebär fast betydligt smidigare. Den gör nu att jag kan lägga bankdosan åt sidan (förutom i undantagsfall) och ändå kunna betala räkningarna direkt i bankappen, till exempel. Det är inte bara apparna i telefonen som drar nytta av den utan det är även fullt möjligt att få kopplingen när man loggar in via en vanlig desktopwebbläsare (som Chrome eller Safari på datorn). Därför slipper man att beställa bank-ID-filen till varenda dator man frekvent använder utan man verifierar sina inloggningar med telefonen. Den skaran som idag har stöd för det växer dessutom frekvent, vilket naturligtvis gillas!

Snabbt och enkelt. Precis som det ska vara.

BankID

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

  1. Det låter ju underbart. Synd att inte stenålders-Handelsbanken tillåter att använda mobilt bank-id vid inloggning på tex datorn. Inte ens via appen kan jag föra över pengar till någon som jag inte på förhand har sparat när jag varit inloggad på datorn.

    • Emma, ett bankbyte är sällan långt bort och om det är en bra bank du går till så hjälper de dig med allt som behövs. Och förmodligen får du bättre villkor också.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.