Jag hittar alltid hem igen tillslut

Ibland, när jag får lite för mycket fritid, brukar jag dra ut och fönstershoppa. Resor. Bilar förut innan jag blev med VW och kunde luta mig tillbaka några år. Men kanske mest bostäder. Som lite inspiration. Trots att jag är händig som en påse chips och egentligen har noll och nada intresse för att bygga något själv. Men jag fastnar nästan alltid för samma sak. Vindsvåningar. Renoverade saker. Udda planlösningar. Högt belägna med vyer över takåsar, sjöar, vikar eller stadsdelar. Och allt som oftast höga prislappar.

Jag vet inte vad det är men jag fastnar där. I snedtakens Mecka. Med takbjälkarna som korsar rummet. Ofta med en kamin och små märkliga och sköna vrår överallt och ingenstans. Där man kan dra sig tillbaka och höra sorlet av staden nedanför och blicka ut över en skön morgon eller vacker kvällssol. I alla fall i den världen som jag sätter i verket.

I Östersund finns det inte särskilt gott om dem men jag har varit och sett ett några stycken på visningar, varav en i samma hus där jag faktiskt bor idag fast flera år innan jag belägrade kåken i Skärgår’n. Senaste objektet som faktiskt var rätt intressant var så sent som i höstas. Jag hade kunnat tänka mig att bo där men så kalkylerar man och inser att det blir också där man stannar. I den boendebudgeten finns det nämligen inget större utrymme för exempelvis resor.

I slutändan kommer jag också fram till samma sak varje gång – jag bor helt fantastiskt bra idag och sedan ett tag tillbaka! Tillräckligt nära för att promenera längs vattnet till jobbet på en kvart. Tillräckligt långt bort för att slippa den värsta trafiken. Tillräckligt lugnt för att en sommardag få höra den kluckande båthamnen med en öppen balkongdörr. Tillräckligt avskilt för att en varm sommardag kunna sätta mig i lugn och ro i den lummiga trädgården med en mugg kaffe och prata bort en stund med de andra i huset som passar på att göra samma sak. Och ändå nästan mitt i staden. I en verklighet som är just verklig och som inte behöver några hitte-på-detaljer.

Det är livskvalitet.

Och det är nästan så jag inte ens vill inspireras längre. Men jag slänger upp några bilder ändå. Det här är bra skit och taget från några aktuella objekt som är ute i våra större städer i skrivande stund. Ibland slinker jag in på Freshome.com också, när de har postat något intressant på deras Facebook-sida. Ofta i tämligen extrema boendevarianter men ibland slinker det in ett sevärt objekt och främst från objekt i Göteborgstrakten av det jag sett.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.