Så satt vi äntligen här med snötäcket

Så sa det smack. Och sedan satt vi då äntligen med -14°C, snön som föll utanför fönstret och isen som tillslut lade locket på Sveriges femte största vattenhål. Allt blir betydligt ljusare med ett vackert snötäcke där ute och det har sin charm med att dra på sig de tjockaste vinterplaggen man äger.

Att försvinna in i en stor huvtröja, dra på sig mössa och dunjacka. Att knalla ut med ljudet av knastrande snö under fötterna och den bitande kylan som fastnar i ansiktet. Att ta säsongens första steg på det frusna vattnet i en båthamn som stelnat till. En off-season-plats där ljudet av kluckande vågor och gnisslande bryggor som guppar i det blåglittrande vattnet är ett halvår bort. Där skidåkarna nu tar sig ut på milsvida lägder och andas kall och frisk januariluft. Att efter en stunds uppfriskande luft kunna återgå till bildredigering och en mugg kaffe medan mörkret sänker sig utanför.

Januari månad. Kanske rentav när den är som bäst.

Snötäckt gunga Snötäckta gungor Båthamnen - off seasonI see facesFrusen sjöutsiktArctura

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.