14 tidsfördrivsmåsten som slagen hjälte

Ibland händer det. Ibland är dessutom oddsen på det ganska låga när resterande del av den inneboende skaran redan drabbats. Febern kryper sakta men säkert på och dundrar snart in med all sin kraft och däckar även den mest tappre livssoldaten till ett par-tre dagar i soffläge. Men det finns hopp, beroende på i vilket skick man finner sig. Det hände tidigare i veckan och när bättringsvägen var asfalterad och klar så repade jag mod och tog tag i mitt liv igen. Så gott det gick. I ett fjortonpunktersprogram ungefär. Jag delar med mig. Mina bästa tips och råd om tidsfördriv som slagen hjälte. Varsågoda.

 1. Fastna stenhårt i en dokumentärsmaraton i SVT:s öppna arkiv. Här finns det mesta man kan önska sig från tiden när 16:9 fortfarande inte var ett TV-format och där en platt-TV fortfarande var en meter djup. Minst. 1000 år på 2 timmar med klassiska Hans Villius är ett måste. Bland mycket mycket annat.
 2. Räkna hur många kilometer man har flugit under de senaste tolv månaderna.
  Man tar ett Numbers-ark, travelmath.com och fingerräkning till sin hjälp och kommer fram till ett ekvatorvarv runt jorden, så när som på 258 mil. Som flygvägen från ESNZ till LIRF via ESSA ungefär. 
 3. Läsa en bok. Tänka tanken att läsa en bok. Exempelvis den man redan påbörjat.
 4. Titta i taket och må så ynkligt man kan.
 5. Stirra på bildströmmen som rullar på AppleTV:n. När den går in på åttonde varvet, fortsätt ett tag till. Repeat tills du vaknar en timme senare av dreglet som rinner ner på soffkudden.
 6. Byta tak från vardagsrummets till sovrummets för omväxlings skull.
 7. Lacka ur på något, gärna en mindre betydelsefull sak. Exempelvis en icke låst ytterdörr eller att fjärrkontrollen inte låg exakt där du förväntade dig att den skulle ligga.
 8. Ta fram kikaren för att se hur tydligt flygplanen som passerar på himlen syns. Du vet dessutom att/när planen bör flyga förbi eftersom en flik med Flightradar alltid är öppen i Chrome, alternativt tuggar appen på telefonen.
 9. Jämför planen du ser i kikaren med bilderna på Airliners.net.
 10. Titta in på Google+-kontot för första gången sedan september och inse att det bara är dina egna inlägg som syns.
 11. Läs mailen i skräppostmappen. Man vet aldrig vad som kan dölja sig i de redan bortfiltrerade texterna.
 12. Städa. Bildarkivet alltså. Det finns mycket skräp där som upptar många viktiga gigabyte. Ska vårens alla roliga fotoprojekt få plats så är det ett måste röja.
 13. Inse att även det annars så roliga bildarkivet är fantastiskt tråkigt om det kopplas samman med just städning. CMD+Q är ett utmärkt kortkommando när känslan infinner sig.
 14. Fundera på ett försvarstal till sambo på varför du inte städat när du ändå varit såpass kry att du lyckats med… tja, de ovanstående punkterna. Städa lägenheten lagom tills sambon kommer hem så att den ser fullt bebolig ut efter den gångna veckans konstanta bombnedslag.
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.