EarthHour – när Östersund släcktes ner

Även om jag själv inte är något större fan av fenomenet EarthHour så la jag igår kväll ändå energi (!) på evenemanget. Gjorde vi revolt och tände upp varenda lampa i lägenheten? Icke. Vi släckte ner och gick hemifrån ett par timmar istället, för att uppleva det på ett sätt som vi inte upplevt det förut. Nedsläckt och stilla strax ovanför staden, med en fantastisk vy över Frösön och Östersund och under en stjärnklar himmel. Inte ens träden susade utan njöt nog också av lugnet i en vindstilla marskväll 2014.

Det här är min timelapse från igår. Från 20:23 till 21:46.

[vimeo 90453532]
Att jag inte är något större fan av evenemanget betyder inte att jag anser att vi ska strunta i miljön, rådande och stundande klimathot eller att vi ska fortsätta förbruka jordens resurser som vi gör idag. Jag tycker att vi ska jobba för miljön men det blir samtidigt ett hyckleri när samma personer som släcker en timme per år och tycker sig ha bidragit enormt drar på solsemester i ett mindre miljövänligt flygplan en vecka senare.

Hållbart? Nja. Lite som många andra mer eller mindre meningslösa dagar vi firar där ute. Alla dagar borde vara Alla Hjärtans Dag, alla dagar borde vara mors dag och fars dag. Alla dagar och timmar borde vara jordens. Kanske inte nedsläckt som EarthHour-timmen men ni förstår förhoppningsvis poängen.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.