En helt vanlig sommardag

Tidigare i veckan började den här filmen att delas på diverse sociala nätverk. Eftersom jag är förhållandevis (…) flygintresserad och dessutom skarpt uppskattar när saker och ting visualiseras så var det ju rena porrfilmen. Sekvensen är skapad utifrån verklig data och trafik en helt vanlig sommardag med fokus på trafiken över Storbritannien och London. Det är NATS som ligger bakom skapelsen och de själva beskriver den så här:

This data visualization of Air Traffic in Europe was created from real flight data. It shows the air traffic which flies on a typical summer day and highlights the intensity of the operation in Europe – an operation which runs 24x7x365.

NATS and the UK are at the heart of the operation. With Heathrow as the busiest international airport in Europe, and Gatwick as the busiest single runway airport in the world, we play a key role in ensuring air traffic under our control in European airspace is as safe and efficient as it can be.

Se och njut!

[vimeo 88093956]

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.