Myndighetspost blir digital

Som jag skrivit tidigare ett antal gånger så har jag de senaste åren jobbat för en nollvision vad gäller papperspost. Det går sakta men säkert framåt. Vissa är med mig på tåget, andra är så långt ifrån att åka med på samma tåg som bara går. Myndigheterna, dessa betongfundament i vardagen, är dock inte jättesena med att faktiskt haka på. Nu har tjänsten Myndighetspost kommit och det både som webbtjänst men också som app. Tjänsten förvaltas (och förhoppningsvis utvecklas) av Skatteverket i samverkan med Bolagsverket och Tillväxtverket.

Det här innebär att man numera, precis som med det orangea kuvertet, kan få årliga utskick digitalt. Deklarationen exempelvis. I ett antal år har vi kunnat e-deklarera men nu kan vi alltså även få beskedet digitalt. Perfekt!

Tjänsten och appen då? I sin linda, skulle jag säga. Väldigt osexig webbplats och en app som buggar en aning (se exempelvis skärmdumpen nedan). Men jag kan ha överseende med sådana detaljer i ett inledande skede även om vissa uppenbara grafiska defekter inte ens borde slunkit igenom diverse tester. Nåväl. Det finns större bekymmer här i världen.

Myndighetspost

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.