När någon tänkte till – på riktigt

Eftersom min gamla Logitech-trotjänare kastade in handduken häromkvällen så… eller ja, just musen fungerar nog fortfarande men laddockans strömadapter poff:ade i eluttaget och sedan var det tack och goodbye. Synd. Bra mus. Men den var inte 13 år som jag först trodde. Första gången den huserar i bildarkiven är kring 2006-2007-någonstans. Minnet spelar en minst sagt spratt ibland.

Hur. Som. Helst.

Det var inte det jag tänkte skriva om. Eftersom musen inte kommer att kunna laddas längre så blev det en liten minijakt på en ny gnagare med en sändare att plugga in i en USB-port nära mig. Valet föll på en ny Logitech, modellen M560. En mus i all sin enkelhet. Jag behöver ingen rocket science i sammanhanget.

Hur. Som. Helst.

Det var faktiskt inte musen jag tänkte skriva om heller. Utan förpackningen den levererades i. En sådan där horribel limmad plastförpackning som kräver en gnutta aggression och en välslipad sax för att ens få upp. Är man skicklig nog har man inte skurit handlederna av sig när produkten väl är uppackad. Tills nu.

Jag tog fram saxen utan att bekanta mig närmare men när jag snurrade på förpackningen så upptäcker jag par rundade fingervänliga hörn på baksidan, plus en perforering. Jag lägger undan saxen och börjar riva lite lätt på plasten och bit för bit lyfter jag upp baksidan på förpackningen. Inte en skråma på mina fingrar eller handleden och inget riv och slit. Några sekunder senare ligger musen på skrivbordet och plastförpackningen bredvid, tillsynes orörd.

Ibland, när någon tänkt till och dessutom fått gehör för sin kreativa sida och låtit oss slutkonsumenter ta del av alltihop, då – då blir jag glad. Dessutom underlättar det här enormt om man skulle behöva återlämna produkten. Enkelt för mig, enkelt för butiken. Win. Och win.

Men musen behåller jag. Förhoppningsvis håller den sju-åtta år till.

Plastforpackning

Plastforpackning

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

    • Väldigt. Kommer ihåg när jag jobbade på Telia, då var det mer regel än undantag med sådana där ointagbara förpackningar. Det här var verkligen en skänk från högre makter.

      • Jag har jobbat i databranschen sen slutet av 80-talet till 2010. Varje gång vi fick en leverans av något… fingrarna rök och saxarna gick sönder och svordomarna for i luften.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.